Πένες με φέτα ντομάτα και ελιές

Πένες με φέτα ντομάτα και ελιές

 

Φέτα, ντομάτες και ελιές θα έλεγε κανείς ότι αυτά τα 3 υλικά έχουν ταΐσει και συνεχίζουν να ταΐζουν γενιές και γενιές Ελλήνων! Είναι μερικά φαγητά που φτιάχνεις γιατί θέλεις κάτι απλό νόστιμο και εύκολο να το τρως και να σου θυμίζει κάποιο φαγοπότι σε διακοπές και να αναπολείς αυτές τις μέρες! Εμένα αυτό το φαγητό μου θυμίζει τους ντάκους που έτρωγα στην ταβέρνα του Μιχάλη στα Αχλιά της Ιεράπετρας γιατί έχει όλα τα υλικά που θα βάζαμε σε ένα ντάκο εκτός από την κριθαροκουλούρα! Η ταβέρνα του Μιχάλη λοιπόν (εκτός από την εξαιρετική κρητική του κουζίνα) φτιάχνει καταπληκτικούς ντάκους και χωριάτικες σαλάτες για τα οποία πιστεύω το μυστικό της γεύσης, εκτός από τα φρέσκα και μόλις-τα-κόψαμε-από-το-χωράφι υλικά, η ρίγανη που όταν την βάζει στην σαλάτα μοσχοβολάει όλο το μαγαζί! Θα σου πάρει την μύτη ακόμα και αν τύχει να περνάς απ’έξω! Πού την βρίσκει ο άτιμος τόσο μοσχοβολιστή ρίγανη δεν ξέρω, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι η ρίγανη στις σαλάτες και σε αυτή την συνταγή είναι ένα συστατικό που μπορεί να απογειώσει γευστικά ένα πιάτο γι’ αυτό διαλέξτε την με την μύτη και όχι με τα μάτια!

Πένες με φέτα ντομάτα και ελιές

Πένες με φέτα ντομάτα και ελιές1

Πένες με φέτα ντομάτα και ελιές2


Πένες με φέτα ντομάτα και ελιές

Πένες με φέτα ντομάτα και ελιές

Μερίδες: 3-4 | Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος ψησίματος: 15’

Υλικά:

  • ½ κουτί πένες (250γρ.) ή βίδες ή ότι άλλο ζυμαρικό με σχέδια προτιμάτε
  • 170γρ. φέτα Καλαβρύτων (ή φέτα τις αρεσκείας σας)
  • 150γρ. τυρί ρεγκάτο (ή τυρί τις αρεσκείας σας)
  • ½ κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 μέτριες ντομάτες χωρίς την φλούδα τους ψιλοκομμένες ή (300 γρ. ντοματίνια +1 ντομάτα τριμμένη)
  • 10-15 ελιές μαύρες κομμένες σε φέτες
  • 2 πρέζες ρίγανη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Πώς το φτιάχνουμε:

  1. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και την φέτα και κατόπιν κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες αφού πρώτα αφαιρέσουμε το κουκούτσι.
  2. Βράζουμε τις πένες για περίπου 8 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες στο κουτί για al dente. Σουρώνουμε και ανακατεύουμε τις πένες με το βούτυρο και κατόπιν με τις ντομάτες, (η ντοματίνια) φέτα, ελιές και ρίγανη.
  3. Τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και από πάνω ρίχνουμε το τυρί για να κάνει κρούστα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά ή μέχρι να κάνει κρούστα το τυρί.

Καλή επιτυχία!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Αφήστε το σχόλιο σας