Κοτόπουλο ψητό με λαχανικά στο γουόκ (wok)

Κοτόπουλο ψητό με λαχανικά στο γουόκ (wok)

 

Κινέζικη νοστιμιά με ελληνικά λαχανικά και κοτοπουλάκι. Πολύ εύκολο, γρήγορο και διαιτητικό πιάτο! Δοκιμάστε το!

 

Κοτόπουλο με λαχανικά


Κοτόπουλο ψητό με λαχανικά στο γουόκ (wok)

Κοτόπουλο με λαχανικκά στο γουοκ
Μερίδες: 3 | Προετοιμασία: 30’’ | Ψήσιμο: 15’’ Λαχανικά και 45’’ το κοτόπουλο

 Υλικά:

  • 2 Κρεμμύδια μεγάλα κομμένα όπως θα τα κόβαμε για χωριάτικη
  • 2 Καρότα κομμένα σε λωρίδες (ζουλιέν)
  • Λάχανο κομμένα σε λωρίδες (ζουλιέν) 1 μεγάλη χούφτα
  • 2 Κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες (ζουλιέν)
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες (ζουλιέν)
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες (ζουλιέν)
  • Σκόρδο 4-5 σκελίδες ψιλοκομμένο
  • Ξύδι
  • Αλάτι / Πιπέρι
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο

Μαρινάρα για 2 στήθη κοτόπουλο (προαιρετικά):

  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ κ.σ. μουστάρδα
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες Σκόρδο λιωμένες
  • Αλάτι /πιπέρι

(απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε το κοτόπουλό μας 1 ώρα πριν το ψήσουμε)

Πώς το φτιάχνουμε:

  1. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180C.
  2. Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε λωρίδες (ζουλιέν).
  3. Ρίχνουμε το λάδι στο γουόκ* και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  4. Κατόπιν ρίχνουμε όλα τα λαχανικά αλάτι / πιπέρι και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια. Αφού βγάλουν τα ζουμιά τους τα λαχανικά ρίχνουμε 3-4 κ.σ. ξύδι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
  5. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά είναι έτοιμα. Για πιο έντονη γεύση ρίχνουμε λίγο ακόμα ξυδάκι 1-2 κουταλιές της σούπας αφού ψηθούν.
  6. Σερβίρουμε με το κοτόπουλο και το απολαμβάνουμε ζεστό ή και κρύο!
Παρατηρήσεις:
  • *Αντί για γουόκ νομίζω η συνταγή θα μπορούσε να γίνει και σε κανονικό τηγάνι. Προσωπικά δεν το έχω κάνει αλλά αν δεν έχετε γουόκ δοκιμάστε το σε απλό τηγανάκι δεν νομίζω να χαλάσει η συνταγή αλλά ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω ώρα ψήσιμο.
  • Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή γίνεται ωραιότατα και με σησαμέλαιο.
  • Στο γουόκ δεν πρέπει να βάζουμε πάνω από 3 μερίδες την φορά γιατί δεν αντέχει περισσότερα 🙂

Καλή επιτυχία και θα χαρώ πολύ να μάθω ότι φτιάξατε την συνταγή καθώς και τα σχόλιά σας για το πως σας φάνηκε!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Αφήστε το σχόλιο σας