Κέικ με γλάσο λεμονιού

Κέικ με γλάσο λεμονιού

 

Αγαπημένη, δροσερή και λεμονένια αυτή η συνταγή για κέικ με γλάσο λεμονιού είναι σίγουρο ότι θα σε συναρπάσει! Απλή συνταγή, εύκολη που μπορεί να γίνει ακόμα και χωρίς μίξερ αν έχεις αφήσει το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Θα σε εκπλήξει ευχάριστα αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα με την πρώτη μπουκιά!

KEIK LEMONIOY

KEIK LEMONIOYKEIK LEMONIOYKEIK LEMONIOY


Κέικ με γλάσο λεμονιού

Κέικ με γλάσο λεμονιού

Μερίδες: 2 μικρές μακρόστενες φόρμες για κέικ | Προετοιμασία: 10’’ | Ψήσιμο: 35’’ – 40’’

Υλικά:

  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.σ. μπεικιν παουντερ
  • 3 αυγά μεγάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ½ κούπα γάλα
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 βανίλια ή ½ κ.γ. βανίλια υγρή ή ¼ βανίλια captain’s
  • Λίγη άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Για το γλάσο:

  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. γάλα (ή νερό αν δεν έχεις γάλα)

Πώς το φτιάχνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C με την σχάρα στην μέση.
  2. Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπεϊκιν σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε καλά και μετά τα κοσκινίζουμε.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί κάθε αυγό στο μείγμα πριν ρίξουμε το επόμενο.
  5. Μετά ρίχνουμε την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε να ανακατευθούν καλά για άλλα 2 περίπου λεπτά.
  6. Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα λίγο αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαριζ ή ένα κουτάλι με ανάλαφρες κυκλικές κινήσεις. Μετά κάνουμε το ίδιο με λίγο γάλα και ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι και γάλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα σε ένα πηκτό μείγμα. Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα ίσα ίσα να ενσωματωθούν όλα μαζί. Ψήνουμε στους 180C για 35 με 40 λεπτά.
  7. Για το γλάσο: Ανακατεύεις το χυμό του λεμονιού με την ζάχαρη σε ένα μπολ. Περιμένεις να κρυώσει λίγο το κείκ σου, 30 λεπτά ίσως και 1 ώρα. Το βάζεις σε μια σχάρα και από κάτω λαδόχαρτο ή απλά βάζεις ένα πιάτο από κάτω και μετά ρίχνεις από πάνω το γλάσο λεμονιού. Το αφήνεις να στεγνώσει και να κρυσταλλώσει για καμία ώρα και μετά πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη.


Παρατηρήσεις:

  • Αν επιλέξεις να βάλεις μαργαρίνη στο κέικ αντί για βούτυρο τότε αντί για 110γρ βάλε 90γρ. Αυτό γιατί η μαργαρίνη είναι πιο «λαδερή» και αυτό το έξτρα λάδι θα βγει στο κεικ σου.
  • Αν βάλεις όλο το κέικ σε μια φόρμα μεγάλη αντί για 2 μικρές τότε θα χρειαστεί παραπάνω χρόνο ψήσιμο +10 λεπτά τουλάχιστον.

Καλή επιτυχία και όταν το φτιάξεις κράτα μου ένα κομμάτι! 😉

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Αφήστε το σχόλιο σας