Γρανίτα πεπόνι

Γρανίτα πεπόνι

 

Δροσερή, φρουτένια και απολαυστική η γρανίτα πεπόνι είναι ότι καλύτερο για να δροσιστούμε το καλοκαιράκι χωρίς να πάρουμε πολλές θερμίδες. Αν σας αρέσει λοιπόν το πεπονάκι δοκιμάστε αυτήν την πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγούλα μόνο με 3 υλικά!Γρανίτα πεπόνι

Υλικά:

  • 1 πεπόνι μέτριο
  • 1/2 χυμό λεμονιού (2-3 κ.σ.Gr)
  • 4 κ.σ. μέλι

Πεπόνι

Πώς το φτιάχνουμε:

  1. Κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια 3-4 εκ. και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
  2. Κατόπιν βάζουμε το μέλι για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά το ανακατεύουμε μαζί με τον χυμό λεμονιού.
  3. Βγάζουμε το πεπόνι από την κατάψυξη το βάζουμε στο μούλτι μαζί με το μέλι και το λεμόνι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο, το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες και η γρανίτα μας είναι έτοιμη!

Γρανίτα πεπόνι παγωτόΠαρατηρήσεις: Αντί να το βάλετε σε δοχείο μπορείτε να πάρετε πλαστικά ποτηράκια να βάλετε μέσα το μείγμα της γρανίτας και μετά από 2 ώρες στην κατάψυξη προσθέστε ένα ξυλάκι στο κέντρο του ποτηριού. Με αυτό τον τρόπο όταν παγώσει και το ξεφορμάρετε από το ποτήρι θα έχετε μια υπέροχη γρανίτα σε ξυλάκι!

Γρανιτα πεπονιΚαλή επιτυχία και θα χαρώ πολύ να μάθω ότι φτιάξατε την συνταγή καθώς και τα σχόλιά σας για το πως σας φάνηκε!

Save

Save

Save

Save

Αφήστε το σχόλιο σας