φασολάδα χωριάτικη

Συνταγή Φασολάδα χωριάτικη

Spread the love

Φασολάδα με φρέσκια ντοματούλα χυλωμένη και τίποτα ωραιότερο! Ένα φαγητό που σχεδόν κανένας μας δεν έτρωγε όταν είμασταν παιδιά αλλά μεγαλώνοντας μάθαμε να την αγαπάμε! Δοκιμάστε την με λεμονάκι και θα την αγαπήσετε ακόμα περισσότερο! Εμένα μ ’αρέσει να την συνδυάζω με γαύρο μαρινάτο ή αντζούγιες! Καλή σας όρεξη!

Φασολάδα χωριάτικη 4φασολάδα χωριάτικη 3


Συνταγή Φασολάδα χωριάτικη μερακλίδικη!

φασολάδα χωριάτικη

Μερίδες: 8 | Προετοιμασία: Μούλιασμα από βραδύς | Ψήσιμο: 40 λεπτά

 Υλικά:

  • 500γρ. φασόλια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κλωναράκια σέλινο κομμένο σε 3-4 εκ. μήκος
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 4-5 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 4  κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι / πιπέρι (στο τέλος)

Πώς το φτιάχνουμε:

  1. Βάζουμε τα φασόλια από βραδύς στο νερό να μουλιάσουν*. Το πρωί τα στραγγίζουμε και βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό να τα καλύπτει περίπου 2 δάχτυλα νερό. Κατόπιν κόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλινο και τρίβουμε τις φρέσκιες ντομάτες.
  2. Βράζουμε τα φασόλια για 30-40 περίπου λεπτά, τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε το νερό τους.
  3. Καθώς βράζουν τα φασόλια, σε μια άλλη κατσαρόλα
  4. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και κατόπιν ρίχνουμε τα καρότα, την φρέσκια ντομάτα, το σέλινο, τον χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις βράσουν τα φασόλια τα στραγγίζουμε κρατώντας το νερό και εντωμεταξύ θα είναι έτοιμα και τα λαχανικά μας στην άλλη κατσαρόλα.
  6. Ενώνουμε τις 2 κατσαρόλες και ρίχνουμε όσο ζουμί από αυτό που έβραζαν τα φασόλια χρειάζεται για να γίνει η σούπα μας,
  7. Τα βάζουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί και στο τέλος ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  8. Σερβίρουμε με ψωμάκι χωριάτικο και φετούλα καθώς και αντζούγιες /γαύρο μαρινάτο ή και ρέγγα αν προτιμάτε.
Παρατηρήσεις:
  • *Αν ξεχάσεις να τα βάλεις από βραδύς να μουλιάσουν δεν υπάρχει πρόβλημα απλά το πρωί τα βάζεις να πάρουν μια βράση, κλείνεις το μάτι και τα αφήνεις να μουλιάσουν για 1 ώρα μέσα στο ζεστό νερό. Μετά πετάς το νερό, τους βάζεις καινούριο και συνεχίζεις την συνταγή από το 2 στο πως το φτιάχνουμε.
  • Μόλις κλείσεις το μάτι η φασολάδα μπορεί να μην σου φαίνεται πολύ χυλωμένη αλλά όσο την αφήνεις με κλειστό μάτι και αρχίσει να κρυώνει θα χυλώνει όλο και περισσότερο.
  • – Την έχω συνοδεύσει και με λουκάνικο χωριάτικο και ήταν εξίσου υπέροχη!
  • Αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ ώριμες μπορούμε να προσθέσουμε λίγο πελτέ ντομάτας για να ενισχύσουμε την γεύση.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save


Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x