Φασολάδα χωριάτικη

Φασολάδα χωριάτικη

 

Φασολάδα με φρέσκια ντοματούλα χυλωμένη και τίποτα ωραιότερο! Ένα φαγητό που σχεδόν κανένας μας δεν έτρωγε όταν είμασταν παιδιά αλλά μεγαλώνοντας μάθαμε να την αγαπάμε! Δοκιμάστε την με λεμονάκι και θα την αγαπήσετε ακόμα περισσότερο! Εμένα μ ’αρέσει να την συνδυάζω με γαύρο μαρινάτο ή αντζούγιες! Καλή σας όρεξη!

Φασολάδα χωριάτικη 4Φασολάδα χωριάτικη 2φασολάδα χωριάτικη 3


Φασολάδα χωριάτικη μερακλίδικη!

φασολάδα χωριάτικη

Μερίδες: 4 | Προετοιμασία: Μούλιασμα από βραδύς | Ψήσιμο: 2 – 2 ½ ώρες

 Υλικά:

  • 250γρ. φασόλια (μισό κουτί)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 κλωναράκια σέλινο κομμένο σε 4-5 εκατοστά μήκος
  • 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
  • 4 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 2 κ.σ. πελτέ
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • ¾ του φλυτζανιού Ελαιόλαδο
  • Αλάτι / πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε:

  1. Βάζεις τα φασόλια από βραδύς στο νερό να μουλιάσουν*. Το πρωί τα στραγγίζουμε και βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό να τα καλύπτει περίπου 2 δάχτυλα νερό. Κατόπιν κόβουμε το καρότο και το σέλινο και τρίβουμε τις φρέσκιες ντομάτες. Βράζουμε τα φασόλια για 20 περίπου λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
  2. Μετά σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με μισή κούπα ελαιόλαδο και κατόπιν ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα, το χυμό ντομάτας, τα καρότα και μετά τα φασόλια και το σέλινο και τόσο νερό όσο να τα σκεπάσει.
  3. Αφού πάρει μια – δυο βράσεις ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό των λεμονιών και το υπόλοιπο λάδι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες ανακατεύοντας που και που.
  4. Σερβίρουμε με ψωμάκι χωριάτικο και φετούλα ή και αντζούγιες /γαύρο μαρινάτο ή ρέγγα αν προτιμάτε.
Παρατηρήσεις:
  • *Αν ξεχάσεις να τα βάλεις από βραδύς να μουλιάσουν δεν υπάρχει πρόβλημα απλά το πρωί τα βράζεις για 30 λεπτά κλείνεις το μάτι και τα αφήνεις μέσα στο νερό τους για ακόμα 30 λεπτά. Μετά πετάς το νερό, τα πλένεις καλά και συνεχίζεις την συνταγή από το 2 με το σοτάρισμα του κρεμμυδιού.
  • Μόλις κλείσεις το μάτι η φασολάδα μπορεί να μην σου φαίνεται πολύ χυλωμένη αλλά όσο την αφήνεις με κλειστό μάτι και αρχίσει να κρυώνει θα χυλώνει όλο και περισσότερο.
  • – Την έχω συνοδεύσει και με λουκάνικο χωριάτικο και ήταν εξίσου υπέροχη!

Καλή επιτυχία και θα χαρώ πολύ να μάθω ότι φτιάξατε την συνταγή καθώς και τα σχόλιά σας για το πως σας φάνηκε!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Αφήστε το σχόλιο σας